Hoofdinhoud

Gemeentes hun autonomie teruggeven door toegang tot drinkwater te bieden

ACQUA FOR LIFE PROJECTEN

Map of ongoing and completed projects by Acqua Life
450 000
begunstigden
22
LANDEN
Meer dan € 12 miljoen
in water geïnvesteerd
"Water is wellicht het element waarmee ik me het meest verbonden voel. Voor mij vertegenwoordigt water leven en herstel, maar ook kalmte en sereniteit. Toegang tot schoon water is zonder twijfel een van de grootste uitdagingen in de 21e eeuw."
Giorgio Armani

Acqua for Life is in 2020 ontstaan uit een filosofie die zowel eenvoudig als fundamenteel is, namelijk dat water een van de meest belangrijke elementen in het leven is, aangezien water leven creëert en levens onafhankelijk maakt. Echter, voor 1 op de 9 mensen in de hele wereld is de toegang tot schoon water heel moeilijk.

Het Acqua for Life initiatief richt zich op het bieden van universele toegang tot drinkwater in regio's waar water schaars is. De belangrijkste waardes zijn:

  • Een uitgebreide aanpak die zich vol consequent richt op het aanpakken van de problemen met schoon water, hygiëne, en sanitair in de meest achtergestelde gemeenschappen
  • Activiteiten die de installatie van waterpunten, toiletten, en regenwaterverzameling, waterfiltering, en waterzuiveringssystemen omvatten
  • Een lange termijn aanpak voor het structureren van projecten, inclusief educatie voor gemeenschappen over hoe ze projecten kunnen voortzetten en over WASH (water, hygiëne en sanitair)-gedrag, om lokale gemeenschappen zelfstandigheid te geven en om Acqua for Life projecten op lange termijn in stand te houden
Toegang tot schoon water heeft een positieve socio-economische impact op de gezondheid en het levensonderhoud van gemeenschappen. Door middel van de projecten speelt Acqua for Life een rol bij het opeisen van het recht van mensen op schoon drinkwater en rioolwaterzuivering.

ACQUA FOR LIFE
OUR PARTNERS

ACQUA FOR LIFE
DOOR VIVIANE SASSEN

Viviane Sassen heeft de plezierige reis naar schoon water in Madagascar en Nepal vastgelegd, in samenwerking met WaterAid, met een film en foto's die de transformatieve kracht van schoon water vangen. Haar video en foto's laten de immanente verbinding tussen water en leven zien. De esthetische tekeningen in documentairevorm en de geënsceneerde fotografie met de visuele rijkdom van Viviane Sassen nodigt uit tot een veelvoud aan interpretaties. Haar werk tracht de traditionele afbakeningen in genre te negeren en de vaak problematische link tussen fotografie, imperialisme en koloniale verbeelding op te lossen.

ACQUA FOR LIFE DOOR DE BRIL VAN EEN KUNSTENAAR

YOUR VOICE IS POWERFUL

Awareness drives decisions and behavior. Be part of a campaign and use the power of your voice to raise awareness about the water, sanitation and hygiene issues.

#ACQUAFORLIFE @ArmaniBeauty

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring